Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

    Pisk bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker til en luftig krem i en kjøkkenmaskin. Stivpisk kremfløten og bland inn i bærkremen.

    Kok opp sitronsaften og ta den av platen. Løs gelatinplatene opp i den varme saften. Rør gelatinen forsiktig inn i bærmassen i en tynn stråle under omrøring.

    Ha fromasjen i porsjonsskåler eller dessertbolle. Sett fromasjen kaldt noen timer.

    Fromasjen kan pyntes med bringebær, og den er kjempegod med vaniljesaus til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 5 stk gelatinplater
  • 5 dl bringebær
  • 2 dl rips
  • 2 dl sukker
  • 2 stk eggehvite
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • saften av 1 stk sitron
Oppskriftsbilde av bringebær- og ripsfromasj i dessertskål.

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

    Pisk bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker til en luftig krem i en kjøkkenmaskin. Stivpisk kremfløten og bland inn i bærkremen.

    Kok opp sitronsaften og ta den av platen. Løs gelatinplatene opp i den varme saften. Rør gelatinen forsiktig inn i bærmassen i en tynn stråle under omrøring.

    Ha fromasjen i porsjonsskåler eller dessertbolle. Sett fromasjen kaldt noen timer.

    Fromasjen kan pyntes med bringebær, og den er kjempegod med vaniljesaus til.