Oppskriftsbilde av bringebærdessert servert på hvit tallerken.

Bringebærgrateng

Bringebær med en nydelig egg- og likørsaus og bakt i ovn er en kjempegod og flott dessert til dine gjester. Du kan også lage desserten i en stor ildfast form.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g bringebær
  • 3 ss likør - f.eks. en bærlikør
  • 3 dl kremfløte
  • 4 eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 75 g revet kransekakemasse

Fremgangsmåte

Pisk fløten til krem. Sett til side.

Pisk eggeplommer, likør og sukker i ca. 15 minutter med mikser.

Rør eggemassen sammen med kremen og revet kransekakemasse slik at det blir en jevn masse.

Fordel bærene i ildfaste porsjonsformer og hell eggeblandingen over.

Sett formene midt i ovnen på 180°C og stek til gratengen får en gyllen farge.

Server desserten med det samme.

Legg til på Min side
Del på Facebook