Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

    Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.

    Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.

    Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.

    Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.

    Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.

    Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.

    Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.

    Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.

INGREDIENSER

  • Mørdeig:
  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • ts vaniljesukker
  • dl hvetemel
  • Fyll:
  • 5 dl bringebær
  • 3 ss sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
Oppskriftsbilde av bringebærpai servert i paiform.

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200°C.

    Bland raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.

    Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm i diameter.

    Legg resten av deigen i kjøleskap så lenge.

    Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.

    Strø bringebær jevnt utover i paiskallet.

    Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø blandingen over bærene i paiskallet.

    Kjevle resten av deigen tynt ut på bakebordet. Lag remser, gjerne med en bakespore, og legg dem som et rutemønster over bærene.

    Stek paien i nedre delen av ovnen i ca. 20 minutter.

    Server paien med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus.