Oppskriftsbilde av bringebærpudding servert på hvite tallerkner.

Bringebærpudding med bringebærsaus

En mager og velsmakende dessert som er laget av vaniljekesam og bringebær. Den kan lages ferdig i god tid i forvei og pyntes rett før servering. Desserten kan også lages i porsjonsglass.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Bringebærpudding

  • 250 g bringebær
  • 2 ss vann
  • 1,5 ss sukker
  • 4 gelatinplater
  • 1 beger kesam vanilje mager
  • frø av 0,5 vaniljestang

Saus

Fremgangsmåte

Puddingen:

Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side.

Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet.

Avkjøl til romtemperatur.

Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele.

Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.

Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.

Sausen:

Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.

Velt bringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene.

Pynt med friske bringebær.

Legg til på Min side
Del på Facebook