Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200°C.

    Ha bærene i en ildfast form (22-24 cm) og dryss over sukker.

    Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig. Strø over litt hakkede nøtter om du ønsker det.

    Stek i ovn i ca. 30 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.

    La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.

    Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.

INGREDIENSER

  • 200 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk sitron
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g bringebær
  • 100 g blåbær
  • 1 ss sukker
  • 1 ss melis
  • litt hakkede nøtter
Oppskriftsbilde av clafoutis servert med iskrem og friske bringebær.

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200°C.

    Ha bærene i en ildfast form (22-24 cm) og dryss over sukker.

    Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig. Strø over litt hakkede nøtter om du ønsker det.

    Stek i ovn i ca. 30 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.

    La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.

    Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.