Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 °C.

    Smør en ildfast form - ca. 35x22 cm.

    Ta ut kjernehusene og del eplene i 1/2 cm tykke skiver.

    Legg epleskivene over i formen og strø over tyttebær og sukker.

    Pisk sammen smør og sukker.

    Bland sammen alle de tørre ingrediensene og vend det inn i smørblandingen.

    Pisk i fløte og egg.

    Hell røren over epleskivene og stek cobbleren midt i ovnen i 20-25 minutter.

    Server formen nystekt, gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk eple
  • dl tyttebær
  • 4 ss sukker
  • 125 g mykt smør
  • 1 dl sukker
  • dl havregryn
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts bakepulver
  • ½ dl kremfløte
  • 1 stk egg
Eple- og tyttebærcobbler

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 °C.

    Smør en ildfast form - ca. 35x22 cm.

    Ta ut kjernehusene og del eplene i 1/2 cm tykke skiver.

    Legg epleskivene over i formen og strø over tyttebær og sukker.

    Pisk sammen smør og sukker.

    Bland sammen alle de tørre ingrediensene og vend det inn i smørblandingen.

    Pisk i fløte og egg.

    Hell røren over epleskivene og stek cobbleren midt i ovnen i 20-25 minutter.

    Server formen nystekt, gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis til.