Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Still stekeovnen på 200 grader. Pensle 6 porsjonsformer med smør (2,5 dl former). Bland sammen eplebiter, sukker og sitronskall og fordel blandingen i formene. Stenke over eplemost (eller -saft om ønskelig) - 1 ss i hver form.

    Kjør sammen mel og smør i en food processor. Tilsett sukker og kjør raskt videre. Rør inn nøtter (om ønskelig, kan man bruke flak av en annen type nøtt istedenfor) og ha blandingen over eplebitene.

    Stekes midt i ovnen ca 25 minutter til toppen er gyllen. Dryss eventuelt over litt mer sukker og servér med iskrem, pisket seterrømme eller krem.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • biter av 900 g eple (stenket med sitron)
  • 2 dl sukker
  • finrevet skall av 1 stk sitron
  • 8 ss eplemost
  • Toppes med:
  • dl hvetemel
  • 100 g smør i terninger
  • 1 dl brunt sukker
  • flak av 50 g usaltede peanøtter

Fremgangsmåte

  • Still stekeovnen på 200 grader. Pensle 6 porsjonsformer med smør (2,5 dl former). Bland sammen eplebiter, sukker og sitronskall og fordel blandingen i formene. Stenke over eplemost (eller -saft om ønskelig) - 1 ss i hver form.

    Kjør sammen mel og smør i en food processor. Tilsett sukker og kjør raskt videre. Rør inn nøtter (om ønskelig, kan man bruke flak av en annen type nøtt istedenfor) og ha blandingen over eplebitene.

    Stekes midt i ovnen ca 25 minutter til toppen er gyllen. Dryss eventuelt over litt mer sukker og servér med iskrem, pisket seterrømme eller krem.