Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skjær eplene i terninger og legg dem i en ildfast form. Drypp sitronsaften over eplene. Bland sukker, havregryn, smør og kanel sammen til en smuldrete masse. Fordel massen over eplene. Varm opp stekeovnen til 200 grader C. Sett formen inn når stekeovnen er blitt varm og la den stå i 15 minutter. Spises mens den er varm. Is eller pisket kremfløte er godt til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kg eple
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 g brunt sukker
  • 150 g havregryn
  • 125 g smeltet smør
  • 1 ss malt kanel

Fremgangsmåte

  • Skjær eplene i terninger og legg dem i en ildfast form. Drypp sitronsaften over eplene. Bland sukker, havregryn, smør og kanel sammen til en smuldrete masse. Fordel massen over eplene. Varm opp stekeovnen til 200 grader C. Sett formen inn når stekeovnen er blitt varm og la den stå i 15 minutter. Spises mens den er varm. Is eller pisket kremfløte er godt til.

Prøv også disse dessertene Se alle desserter (233)