Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland sammen mel, krydder, sukker og gjær.

    Hell i vannet og elt sammen deigen.

    Dekk til med plast og la den heve ca. 1 time pået lunt sted.

    Kjevle deigen den til en tynn rund leiv, og legg den på et stekebrett.

    Legg epleskivene på bunnen sammen med rosiner og mandler. Hell over sitronsaften og dryss over sukker.

    Stekes ved 200°C i ca. 20 min.

    Serveres nylaget f.eks. med vaniljeis.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Bunnen:
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • ½ pk tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • Fyll:
  • 5 stk eple i skiver
  • 1 dl rosiner
  • 100 g hakkede mandler
  • saften av 1 stk sitron
  • 3 ss sukker

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mel, krydder, sukker og gjær.

    Hell i vannet og elt sammen deigen.

    Dekk til med plast og la den heve ca. 1 time pået lunt sted.

    Kjevle deigen den til en tynn rund leiv, og legg den på et stekebrett.

    Legg epleskivene på bunnen sammen med rosiner og mandler. Hell over sitronsaften og dryss over sukker.

    Stekes ved 200°C i ca. 20 min.

    Serveres nylaget f.eks. med vaniljeis.