Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Tin butterdeigsplaten på kjøkkenbenken.

    Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver.

    Kok epleskivene raskt i kokende vann med saften av en sitron. 2 minutter er nok. De skal bli litt myke slik at det er lett å forme dem til roser uten at skivene brekker.

    La de dryppe av og avkjøl.

    Kjevl ut butterdeigsplaten til 3 dobbelt størrelse, rektangulært. Skjær i 4 lange remser.

    Smør remsene med et tynt lag vaniljekrem (du kan gjerne bruke syltetøy) og dryss over litt kanel.

    Legg epleskiver «taksteinslagt» på hver remse, slik at de stikker litt utenfor deigen i overkant. Brett den nederste kanten av deigen halvveis over epleskivene.

    Start i den ene enden og rull forsiktig sammen til en rose. Sett eplerosene i smurte muffinsformer. Ha en liten skje med vaniljekrem i midten av hver rose.

    Stek i ovn på 180 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.

    Dryss de nystekte rosene med melis og server dem gjerne med litt is ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 plate butterdeig
  • 2 stk eple
  • saften av ½ stk sitron
  • 4 ss ferdig vaniljekrem
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts melis
Roser laget av epleskiver, butterdeig og litt vaniljekrem

Fremgangsmåte

  • Tin butterdeigsplaten på kjøkkenbenken.

    Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver.

    Kok epleskivene raskt i kokende vann med saften av en sitron. 2 minutter er nok. De skal bli litt myke slik at det er lett å forme dem til roser uten at skivene brekker.

    La de dryppe av og avkjøl.

    Kjevl ut butterdeigsplaten til 3 dobbelt størrelse, rektangulært. Skjær i 4 lange remser.

    Smør remsene med et tynt lag vaniljekrem (du kan gjerne bruke syltetøy) og dryss over litt kanel.

    Legg epleskiver «taksteinslagt» på hver remse, slik at de stikker litt utenfor deigen i overkant. Brett den nederste kanten av deigen halvveis over epleskivene.

    Start i den ene enden og rull forsiktig sammen til en rose. Sett eplerosene i smurte muffinsformer. Ha en liten skje med vaniljekrem i midten av hver rose.

    Stek i ovn på 180 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.

    Dryss de nystekte rosene med melis og server dem gjerne med litt is ved siden av.