Eplesorbet og hveterispletter

Sorbet er lettere å lage enn man tror. Kok eplemos eller bruk mos av epler som du allerede har i fryseren. De grove plettene er ekstra gode til sorbeten, men den kan også brukes til vanlige pannekaker eller vafler.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hveterispletter

  • 1 pose hveteris
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 egg
  • 2 ss smør til steking

Fremgangsmåte

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i tynn båter. Kok dem møre i vann med sitronsaft og sukker. Mos eplene, avkjøl og frys mosen.

Kok hveterisen i posen i rikelig med vann i ca. 12 minutter. Avkjøl den og rør de øvrige ingrediensene inn. Stek små pletter i stekepannen.

Kjør den frosne mosen i foodprosessor med fløte (eller melk), og server sorbeten med en gang sammen med hveterisplettene.

Legg til på Min side
Del på Facebook