Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret stivt.

    Visp inn resten av sukkeret, litt etter litt, til det er blankt og stivt (så stivt at du kan holde bollen opp-ned uten at det renner ut).

    Legg bakepapir på en stekeplate. Lag fine marengstopper med to teskjeer eller en kakesprøyte og legg på bakepapiret. Stek marensen på 100°C i ca. 45 minutter. Avkjøl.

    Pisk stiv krem av kremfløten og vaniljesukkeret.

    Når det kommer til denne siste delen, er det mange variasjonsmuligheter. Du kan mose halvparten av jordbærene og blande i kremen eller ha alle jordbærene hele. Du kan knuse marengsen i litt grove biter eller ha dem hele.

    Ha krem, marengs, jordbær og blåbær lagvis i et serveringsglass eller på et fat.

    Server.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 stk eggehvite
  • 120 g sukker
  • ½ ts eddik, 7 %
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær

Fremgangsmåte

  • Visp eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret stivt.

    Visp inn resten av sukkeret, litt etter litt, til det er blankt og stivt (så stivt at du kan holde bollen opp-ned uten at det renner ut).

    Legg bakepapir på en stekeplate. Lag fine marengstopper med to teskjeer eller en kakesprøyte og legg på bakepapiret. Stek marensen på 100°C i ca. 45 minutter. Avkjøl.

    Pisk stiv krem av kremfløten og vaniljesukkeret.

    Når det kommer til denne siste delen, er det mange variasjonsmuligheter. Du kan mose halvparten av jordbærene og blande i kremen eller ha alle jordbærene hele. Du kan knuse marengsen i litt grove biter eller ha dem hele.

    Ha krem, marengs, jordbær og blåbær lagvis i et serveringsglass eller på et fat.

    Server.