Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Blås opp ballongene til ca. 15 cm i diameter. Knut knute. Spray eller pensle dem med matfett.

    Smelt sjokoladen sakte over vannbad og ha i solsikkeoljen. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.

    Dekk en stekeplate med bakepapir.

    Lag 6 "føtter" til sjokoladeskålene - ca. 1 ts smeltet sjokolade pr. skål er nok.

    Dypp ballongen i smeltet lun sjokolade - så høyt opp på ballongen at det blir en skål.

    Drypp av overflødig sjokolade, og sett sjokoladeballongen på "foten".

    Avkjøl i noen timer før du klipper et lite hull i ballongen ved knuten slik at luften sakte går ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig.

    Kok opp sukker og vann og avkjøl.

    Fyll skålene med fileter av klementiner, blåbær og bringebær.

    Ha over litt sukkerlake og et lite "snødryss" med melis.

INGREDIENSER

  • Til skålene:
  • 300 g kokesjokolade
  • 1 ss solsikkeolje
  • 6 ballonger
  • Fruktsalat:
  • bringebær
  • blåbær
  • klementinbåter
  • Sukkerlake:
  • 4 ss sukker
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Blås opp ballongene til ca. 15 cm i diameter. Knut knute. Spray eller pensle dem med matfett.

    Smelt sjokoladen sakte over vannbad og ha i solsikkeoljen. Avkjøl sjokoladen i 10-15 minutter.

    Dekk en stekeplate med bakepapir.

    Lag 6 "føtter" til sjokoladeskålene - ca. 1 ts smeltet sjokolade pr. skål er nok.

    Dypp ballongen i smeltet lun sjokolade - så høyt opp på ballongen at det blir en skål.

    Drypp av overflødig sjokolade, og sett sjokoladeballongen på "foten".

    Avkjøl i noen timer før du klipper et lite hull i ballongen ved knuten slik at luften sakte går ut av ballongen. Fjern ballongen forsiktig.

    Kok opp sukker og vann og avkjøl.

    Fyll skålene med fileter av klementiner, blåbær og bringebær.

    Ha over litt sukkerlake og et lite "snødryss" med melis.