Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.

    Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.

    Smelt mørk sjokolade i vannbad.

    Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak.Det stivner fort, så vær rask.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk røde eple
  • 250 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk mørk kokesjokolade 70 % kakao
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss mandelflak

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.

    Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.

    Smelt mørk sjokolade i vannbad.

    Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak.Det stivner fort, så vær rask.