Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl den.

    Rens og skjær frukt og grønnsaker i biter, tilsett ingefæren og press det til juice i en juicemaskin.

    Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

    Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

    Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

    Ved servering: La formen med graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer i kalde serveringsglass.

    Pynt f.eks. med et mynteblad.

    Server straks.

    Tips: Har du ikke juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen får da en litt annen konsistens, men er like god.

INGREDIENSER

  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk grønt eple
  • ½ stk nykål, sommerkål
  • 1 ts revet frisk ingefær

Fremgangsmåte

  • Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl den.

    Rens og skjær frukt og grønnsaker i biter, tilsett ingefæren og press det til juice i en juicemaskin.

    Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

    Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

    Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

    Ved servering: La formen med graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer i kalde serveringsglass.

    Pynt f.eks. med et mynteblad.

    Server straks.

    Tips: Har du ikke juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen får da en litt annen konsistens, men er like god.