Glass med bær i krydderlake

Himmelske bær i krydderlake

Modne, saftige og smakfulle bær i en herlig krydret lake er supergod dessert. Vi har brukt blåbær, rips, bjørnebær og bringebær. Men du kan blande de bærene du har tilgjengelig og gjerne også moden frukt. Smaker godt med krem eller vaniljesaus.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 ts anisfrø
  • 1 vaniljestang - splittet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 1 g Bær:
  • 100 g bjørnebær
  • 100 g bringebær
  • 100 g rips
  • 100 g blåbær

Fremgangsmåte

Kok alt til laken i 1/2 - 1 time uten lokk, slik at den reduseres til det halve. Sil og smak den til. Avkjøl.

Hell krydderlaken over en blanding av bringebær, bjørnebær, rips og blåbær. Du kan gjerne bruke andre bærsorter.

Server bærene og laken med is eller vaniljeis.

 

Bærene kan stå kjølig på krydderlaken i noen dager.

Legg til på Min side
Del på Facebook