Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Visp eggedosis av egg og sukker. Pisk kremfløten stiv. Bland sammen eggedosis og krem.

    Del jordbærene i mindre biter, riv basilikumen i mindre biter og bland dette i kremen. Hell balsamico i en tynn stråle og marmorer kremen.

    Hell alt i en passende bolle, dekk til med plast og sett bollen i fryseren i minst 5 timer eller helst natten over.

    Hvelv isen på et stort fat og pynt med masse friske jordbær og frisk basilikum.

    Tips: Smør litt smør på fatet før du hvelver isen på det. Da vil ikke isen skli av fatet.

    Server isen med en gang.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 kurv jordbær
  • ½ dl hakket frisk basilikum
  • 2 ss god balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  • Visp eggedosis av egg og sukker. Pisk kremfløten stiv. Bland sammen eggedosis og krem.

    Del jordbærene i mindre biter, riv basilikumen i mindre biter og bland dette i kremen. Hell balsamico i en tynn stråle og marmorer kremen.

    Hell alt i en passende bolle, dekk til med plast og sett bollen i fryseren i minst 5 timer eller helst natten over.

    Hvelv isen på et stort fat og pynt med masse friske jordbær og frisk basilikum.

    Tips: Smør litt smør på fatet før du hvelver isen på det. Da vil ikke isen skli av fatet.

    Server isen med en gang.