Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha eggehviter i en bolle som tåler varme sammen med sukkeret. Sett bollen pver kokeende vannbad. Pisk i 5-10 minutter til du får en blank og fast marengsmasse.

    Ta kjelen ut av vannbadet og fortsett å piske marengsmassen til den er noe avkjølt.

    Tilsett de moste jordbærene og rør om noen ganger med slikkepott - men ikke rør for mye.

    Lag mangengstopper ved hjelp av to skjeer og sett dem på bakepapir på stekeplate.

    Stek jordbærmarengsene ved 125°C i 45-60 minutter til de kjennes tørre. Avkjøl.

    Server jordbærmarengs på fat sammen med masse friske jordbær.

     

    Denne porsjonen gir 18-20 marengs.

INGREDIENSER

  • 3 stk romtempererte eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 3 ss most jordbær

Fremgangsmåte

  • Ha eggehviter i en bolle som tåler varme sammen med sukkeret. Sett bollen pver kokeende vannbad. Pisk i 5-10 minutter til du får en blank og fast marengsmasse.

    Ta kjelen ut av vannbadet og fortsett å piske marengsmassen til den er noe avkjølt.

    Tilsett de moste jordbærene og rør om noen ganger med slikkepott - men ikke rør for mye.

    Lag mangengstopper ved hjelp av to skjeer og sett dem på bakepapir på stekeplate.

    Stek jordbærmarengsene ved 125°C i 45-60 minutter til de kjennes tørre. Avkjøl.

    Server jordbærmarengs på fat sammen med masse friske jordbær.

     

    Denne porsjonen gir 18-20 marengs.

Dessert med jordbær Se flere desserter (82)