Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kle en brødform som rommer ca. 1 1/2 l med plastfolie. La det gjerne henge litt folie over kanten.

    Legg fingerkjeksene etter hverandre slik at bunnen blir dekket. Dynk kjeksen med appelsinjuice.

    Smelt sjokoladen og smøret over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm, da vil den klumpe seg. Avkjøl.

    Visp kremfløte og melis så vidt stiv. Vend inn den avkjølte sjokoladen og kremosten i kremen.

    Hell halvparten av sjokoladekremen over kjeksen. Sett 8-10 store jordbær etter hverandre i kremen. Dytt dem litt ned i. Hell resten av sjokoladekremen over og glatt ut overflaten med en slikkepott. Dekk forsiktig til formen med den overhengende plastfolien og sett formen i fryseren i minst 4 timer, men la den gjerne stå et døgn slik at den blir helt fast.

    Jordbærsirup:

    Kjør 250 g jordbær, litt melis og et par dråper sitronsaft i en blender/hurtigmikser. Sil alt gjennom en finmasket sil. Oppbevar sirupen kaldt til den skal brukes.

    Skjær jordbærparfaiten i skiver og anrett på tallerkener. Pynt med jordbærsirup, friske bær og lakrisstrøssel.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 8 stk fingerkjeks
  • 4 ss appelsinjuice
  • 300 g hvit sjokolade
  • 25 g usaltet meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss melis
  • 1 beger kremost til baking - vanilje
  • 500 g jordbær
  • Pynt:
  • 2 dl jordbærsirup
  • noen friske jordbær
  • lakrisstrøssel
  • Jordbærsirup:
  • 250 g jordbær
  • litt melis
  • ¼ ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Kle en brødform som rommer ca. 1 1/2 l med plastfolie. La det gjerne henge litt folie over kanten.

    Legg fingerkjeksene etter hverandre slik at bunnen blir dekket. Dynk kjeksen med appelsinjuice.

    Smelt sjokoladen og smøret over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm, da vil den klumpe seg. Avkjøl.

    Visp kremfløte og melis så vidt stiv. Vend inn den avkjølte sjokoladen og kremosten i kremen.

    Hell halvparten av sjokoladekremen over kjeksen. Sett 8-10 store jordbær etter hverandre i kremen. Dytt dem litt ned i. Hell resten av sjokoladekremen over og glatt ut overflaten med en slikkepott. Dekk forsiktig til formen med den overhengende plastfolien og sett formen i fryseren i minst 4 timer, men la den gjerne stå et døgn slik at den blir helt fast.

    Jordbærsirup:

    Kjør 250 g jordbær, litt melis og et par dråper sitronsaft i en blender/hurtigmikser. Sil alt gjennom en finmasket sil. Oppbevar sirupen kaldt til den skal brukes.

    Skjær jordbærparfaiten i skiver og anrett på tallerkener. Pynt med jordbærsirup, friske bær og lakrisstrøssel.

Dessert med jordbær Se flere desserter (83)