Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Smelt mørk sjokolade i vannbad. Hvit sjokolade trenger litt mer omtanke. Den må ikke varmes opp til mer enn 40 grader, ellers kan den skille seg. Sett derfor bollen med hvit sjokolade på en rist over en kjele med kokende vann. Rør forsiktig rundt og følg nøye med.

    Dypp halvdelen av jordbærene i sjokolade - noen med mørk og noen med lys. Legg på matpapir til sjokoladen har stivnet.

    Skjær ananas og kiwi opp i litt store biter og træ frukten og bærene på spiddene.

    Hell resten av sjokoladen i en liten skål og server ved siden av.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
  • 1 plate lys kokesjokolade
  • 1 kurv jordbær
  • 4 stk kiwi
  • ½ stk frisk ananas
  • trespyd/trepinner
Fruktspidd med jordbær på hvitt fat

Fremgangsmåte

  • Smelt mørk sjokolade i vannbad. Hvit sjokolade trenger litt mer omtanke. Den må ikke varmes opp til mer enn 40 grader, ellers kan den skille seg. Sett derfor bollen med hvit sjokolade på en rist over en kjele med kokende vann. Rør forsiktig rundt og følg nøye med.

    Dypp halvdelen av jordbærene i sjokolade - noen med mørk og noen med lys. Legg på matpapir til sjokoladen har stivnet.

    Skjær ananas og kiwi opp i litt store biter og træ frukten og bærene på spiddene.

    Hell resten av sjokoladen i en liten skål og server ved siden av.

Flere gode desserter Se alle desserter (235)