Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet fra steinen. Skjær fruktkjøttet i små terninger. Bruk porsjonsformer som rommer ca. 1 1/2 dl. Legg noen mangoterninger i bunnen av hver form. Sett en krave av matpapir rundt formen og slik at den stikker ca. 2 1/2 cm over kanten. Fest med tape.

    Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem vannet godt ut og smelt geltatinen i 1 ss kokende vann.

    Rør sammen eggeplommer, melis og melk i en bolle og sett den i et kar med kokende vann. Visp kraftig til lys og luftig eggedosis. Ta bollen opp av vannbadet og fortsett å vispe til eggedosisen er kald. Visp inn oppløst gelatin.

    Mos resten av mangoterningene og rør dem i eggedosisen sammen med appelsinskallet. La massen stå til den begynner å stivne.

    Visp 1 dl av kremfløten og vend den i mangokremen. Fordel kremen i formene. Sett dem kaldt så suffleen stivner, minst 3-4 timer men gjerne over natten.

    Fjern matpapiret forsiktig fra formene. Visp resten av fløten og legg en topp på hver sufflé, og dryss ristede mandelflak over og server.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 stk godt modne mango
  • 4 stk gelatinplater
  • 1 ss kokende vann
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 dl melis
  • dl melk
  • revet skall av 1 stk appelsin
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl ristede mandelflak

Fremgangsmåte

  • Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet fra steinen. Skjær fruktkjøttet i små terninger. Bruk porsjonsformer som rommer ca. 1 1/2 dl. Legg noen mangoterninger i bunnen av hver form. Sett en krave av matpapir rundt formen og slik at den stikker ca. 2 1/2 cm over kanten. Fest med tape.

    Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem vannet godt ut og smelt geltatinen i 1 ss kokende vann.

    Rør sammen eggeplommer, melis og melk i en bolle og sett den i et kar med kokende vann. Visp kraftig til lys og luftig eggedosis. Ta bollen opp av vannbadet og fortsett å vispe til eggedosisen er kald. Visp inn oppløst gelatin.

    Mos resten av mangoterningene og rør dem i eggedosisen sammen med appelsinskallet. La massen stå til den begynner å stivne.

    Visp 1 dl av kremfløten og vend den i mangokremen. Fordel kremen i formene. Sett dem kaldt så suffleen stivner, minst 3-4 timer men gjerne over natten.

    Fjern matpapiret forsiktig fra formene. Visp resten av fløten og legg en topp på hver sufflé, og dryss ristede mandelflak over og server.