Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Pisk eggedosis av egg og sukker.

    Rør forsiktig inn smeltet smør, siktet hvetemel, potetmel og kardemomme.

    Spe med litt vann.

    La røren svelle en drøy halvtime.

    Stek kakene gyllenbrune ved svak varme i et krumkakejern. Legg dem umiddelbart over et glass, slik at de blir formet som kurver.

    Pisk krem av fløte og melis.

    Bland forsiktig inn bringebær, blåbær og oppdelte jordbær.

    Fyll kurvene rett før servering (kurvene blir fort myke når de er fylt).

    Dryss hakkede valnøttkjerner over.

    Server.

     

INGREDIENSER

  • Krumkakerøre (ca. 20 stk.):
  • 2 stk egg
  • 125 g sukker
  • 125 g smeltet meierismør
  • 100 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • ½ ts malt kardemomme
  • 1 dl lunkent vann
  • Bærkrem:
  • ½ l kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g bringebær
  • 100 g blåbær
  • 100 g jordbær
  • 10 stk hakkede valnøttkjerner
Oppskriftsbilde av fire krumkaker med bærkrem og friske bær.

Fremgangsmåte

  • Pisk eggedosis av egg og sukker.

    Rør forsiktig inn smeltet smør, siktet hvetemel, potetmel og kardemomme.

    Spe med litt vann.

    La røren svelle en drøy halvtime.

    Stek kakene gyllenbrune ved svak varme i et krumkakejern. Legg dem umiddelbart over et glass, slik at de blir formet som kurver.

    Pisk krem av fløte og melis.

    Bland forsiktig inn bringebær, blåbær og oppdelte jordbær.

    Fyll kurvene rett før servering (kurvene blir fort myke når de er fylt).

    Dryss hakkede valnøttkjerner over.

    Server.

     

Prøv også disse dessertene Se alle desserter (233)