Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp eplemost og kanel.

    Bruk en nål og stikk noen hull i skallet, slik at plommene ikke sprekker. Legg plommene over i eplemosten og kok dem til de er møre.

    Legg plommene forsiktig over på varme, rene glass og hell laken over.

    Sett på tette lokk. Avkjøl.

    Oppbevar glassene mørkt og kjølig.

Om du ønsker å fjerne skallet på plommene på forhånd, kan du la dem ligge 1/2 minutt i kokende vann. Da er det lett å dra av skallet. Om du ikke ønsker steiner, kan du dele plommene i to og ta den ut før du koker dem. Plommene er nydelig f.eks. med mandler i skiver, noen blåbær og vaniljeis eller vaniljekesam.

INGREDIENSER

  • ½ l eplemost
  • 1 stk hel kanel
  • 1 kg plomme
To skåler med plommedessert

Fremgangsmåte

  • Kok opp eplemost og kanel.

    Bruk en nål og stikk noen hull i skallet, slik at plommene ikke sprekker. Legg plommene over i eplemosten og kok dem til de er møre.

    Legg plommene forsiktig over på varme, rene glass og hell laken over.

    Sett på tette lokk. Avkjøl.

    Oppbevar glassene mørkt og kjølig.

Om du ønsker å fjerne skallet på plommene på forhånd, kan du la dem ligge 1/2 minutt i kokende vann. Da er det lett å dra av skallet. Om du ikke ønsker steiner, kan du dele plommene i to og ta den ut før du koker dem. Plommene er nydelig f.eks. med mandler i skiver, noen blåbær og vaniljeis eller vaniljekesam.

Prøv også disse dessertene Se alle desserter (233)