Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 100 grader C.

     

    Hakk mandlene grovt. Skill eggene og pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett sukker litt etter litt og fortsett å vispe til en fast røre. Vend inn de hakkede mandlene. Bred røren utover på et bakepapir i en liten langpanne. Stek bunnen i 4-5 timer midt i ovnen til bunnen er tørr og slipper papiret. La avkjøle.

     

    Pisk fløten til stiv krem og smak til med vaniljesukker. Bred kremen utover kaken og pynt med bringebær og mandelflak.

     

    Skjær i 8 firkanter og server til kaffen eller som dessert.

INGREDIENSER

  • 1 dl mandler
  • 3 stk eggehvite
  • dl sukker
  • Fyll:
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 l bringebær
  • 1 dl mandelflak

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 100 grader C.

     

    Hakk mandlene grovt. Skill eggene og pisk eggehvitene til et fast skum. Tilsett sukker litt etter litt og fortsett å vispe til en fast røre. Vend inn de hakkede mandlene. Bred røren utover på et bakepapir i en liten langpanne. Stek bunnen i 4-5 timer midt i ovnen til bunnen er tørr og slipper papiret. La avkjøle.

     

    Pisk fløten til stiv krem og smak til med vaniljesukker. Bred kremen utover kaken og pynt med bringebær og mandelflak.

     

    Skjær i 8 firkanter og server til kaffen eller som dessert.