Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Knus 4 kaffebønner i en morter eller kvern og bland inn i isen. Sett kaldt. Rist resten av kaffebønnene i en stekepanne. Avkjøl.

     

    Ha sukker i en teflonpanne og smelt til det er brunt. Ha i fløten og kok til en tykk saus. Avkjøl.

     

    Vend inn multer og evt. rosmarin i sausen og fordel blandingen på butterdeigsplatene. Stek tertene i ovn på 225 grader C i 8-10 min.

     

    Pynt tertene med kaffebønner og mynteblader og server med is til.

     

    I stedet for vaniljeis er også sjokoladeis eller krokanis godt.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • ½ dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl multer
  • evt. ½ ts hakket frisk rosmarin (kan sløyfes)
  • 4 plate butterdeig (10x10 cm)
  • 3 dl vaniljeis
  • 8 stk kaffebønner
  • 8 blad frisk mynte til pynt

Fremgangsmåte

  • Knus 4 kaffebønner i en morter eller kvern og bland inn i isen. Sett kaldt. Rist resten av kaffebønnene i en stekepanne. Avkjøl.

     

    Ha sukker i en teflonpanne og smelt til det er brunt. Ha i fløten og kok til en tykk saus. Avkjøl.

     

    Vend inn multer og evt. rosmarin i sausen og fordel blandingen på butterdeigsplatene. Stek tertene i ovn på 225 grader C i 8-10 min.

     

    Pynt tertene med kaffebønner og mynteblader og server med is til.

     

    I stedet for vaniljeis er også sjokoladeis eller krokanis godt.