Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker og vann og rør til alt sukker er løst opp.

    Avkjøl laken.

    Skrell kiwi og skjær dem i halve skiver.

    Bruk et kulejern og lag små kuler av melonen.

    Skjær et snitt rundt på tvers i granateplet - men ikke så dypt som til kjernene. Brekk frukten fra hverandre og rist ut kjernene. NB. Pass på saften - den er vanskelig å vaske vekk fra tøy.

    Del jordbærene i to.

    Fordel fruktbitene og bærene i 4 posjonsskåler. Eller om du foretrekker å lage en stor bolle.

    Hell sukkerlaken over fruktsalaten og bland forsiktig.

    Fruktsalaten kan serveres som den er eller sammen med en frisk creme fraiche-dressing med lime og litt melis.

Her kan du prøve deg frem med litt eksotiske frukter. I vår fruktsalat har vi brukt pitahaya.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 12 stk jordbær
  • 2 stk kiwi
  • ½ stk honningmelon
  • kjernene fra 1 stk granateple
  • 12 stk bringebær
  • Sukkerlake:
  • 3 ss sukker
  • 2 dl vann
Fruktsalat med jordbær, kiwi, pitahaya og granateple

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker og vann og rør til alt sukker er løst opp.

    Avkjøl laken.

    Skrell kiwi og skjær dem i halve skiver.

    Bruk et kulejern og lag små kuler av melonen.

    Skjær et snitt rundt på tvers i granateplet - men ikke så dypt som til kjernene. Brekk frukten fra hverandre og rist ut kjernene. NB. Pass på saften - den er vanskelig å vaske vekk fra tøy.

    Del jordbærene i to.

    Fordel fruktbitene og bærene i 4 posjonsskåler. Eller om du foretrekker å lage en stor bolle.

    Hell sukkerlaken over fruktsalaten og bland forsiktig.

    Fruktsalaten kan serveres som den er eller sammen med en frisk creme fraiche-dressing med lime og litt melis.

Her kan du prøve deg frem med litt eksotiske frukter. I vår fruktsalat har vi brukt pitahaya.