Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Grovhakk nøttene og sjokoladen.

    Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret. Visp til en stiv og blank marengs.

    Vend nøtter og sjokolade i marengsen og hell blandingen i en smurt form - 24 cm. i diameter. Stek nøttebunnen midt i ovnen på 175°C i 35-40 minutter.

    Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.

    Kjør bringebær til mos i en foodprosessor, e.l. og gni dem gjennom en sikt slik at steinene blir igjen. Kast dem.

    Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis.

    Pisk fløten og bland med eggedosis og bærmos.

    Hell isen over kaken og frys den i minst 4 timer.

    Tas ut av fryseren en halv times tid før servering.

    Pynt med bringebær og evt. litt pisket krem.

INGREDIENSER

  • Nøttebunn:
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 3 stk eggehvite
  • 1 dl sukker
  • Bringebæris:
  • 200 g bringebær
  • 3 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • Pynt:
  • bringebær
  • evt. litt pisket krem
Oppskriftsbilde av bringebæriskake med nøttebunn.

Fremgangsmåte

  • Grovhakk nøttene og sjokoladen.

    Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret. Visp til en stiv og blank marengs.

    Vend nøtter og sjokolade i marengsen og hell blandingen i en smurt form - 24 cm. i diameter. Stek nøttebunnen midt i ovnen på 175°C i 35-40 minutter.

    Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.

    Kjør bringebær til mos i en foodprosessor, e.l. og gni dem gjennom en sikt slik at steinene blir igjen. Kast dem.

    Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis.

    Pisk fløten og bland med eggedosis og bærmos.

    Hell isen over kaken og frys den i minst 4 timer.

    Tas ut av fryseren en halv times tid før servering.

    Pynt med bringebær og evt. litt pisket krem.