Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 190 grader C varme. Ta ut kjernehus fra eplene, men ikke helt gjennom. Bland sammen resten av ingrediensene utenom juice og nøtter. Trykk det ned i eplene. Sett dem i en passe stor ildfast form. Dryss mandelflakene (eller, om ønskelig, nøtteflak) over. Får bake i ovnen 25-35 minutter (etter sort og størrelse). De skal mykne. For hvert tiende minutt skal eplene stenkes med eplejuice og kraften fra formen.

    De smaker aller best lune - med iskald vaniljesaus eller vaniljeis.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk store, faste eple
  • 100 g brunt sukker
  • 50 g smør
  • 50 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss eplejuice
  • 25 g mandelflak
  • 5 dl ferdig vaniljesaus til servering

Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 190 grader C varme. Ta ut kjernehus fra eplene, men ikke helt gjennom. Bland sammen resten av ingrediensene utenom juice og nøtter. Trykk det ned i eplene. Sett dem i en passe stor ildfast form. Dryss mandelflakene (eller, om ønskelig, nøtteflak) over. Får bake i ovnen 25-35 minutter (etter sort og størrelse). De skal mykne. For hvert tiende minutt skal eplene stenkes med eplejuice og kraften fra formen.

    De smaker aller best lune - med iskald vaniljesaus eller vaniljeis.