Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

    Pisk en luftig krem av fløte og melis, og bland inn pasjonsfruktpureen.

    Kok opp vannet.

    Klem ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i det kokte vannet.

    Bland litt av kremen inn i gelatinen, og hell blandingen over i resten av kremen. Rør om.

    Hell moussen i porsjonsskåler eller i en serveringsbolle.

    La moussen stivne i minst 2 timer i kjøleskapet.

    Del pasjonsfruktene i to og skrap ut massen. Ha en skje på hver dessertskål og pynt med sitronmelisseblader.

    Serveres godt avkjølt.

Samme fremgangsmåte kan du bruke for å lage mousse f.eks. med mango, appelsin og jordbær.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 4 stk gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 2 dl puré av pasjonsfrukt
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss melis
  • 4 stk moden pasjonsfrukt
  • sitronmelisseblader

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

    Pisk en luftig krem av fløte og melis, og bland inn pasjonsfruktpureen.

    Kok opp vannet.

    Klem ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i det kokte vannet.

    Bland litt av kremen inn i gelatinen, og hell blandingen over i resten av kremen. Rør om.

    Hell moussen i porsjonsskåler eller i en serveringsbolle.

    La moussen stivne i minst 2 timer i kjøleskapet.

    Del pasjonsfruktene i to og skrap ut massen. Ha en skje på hver dessertskål og pynt med sitronmelisseblader.

    Serveres godt avkjølt.

Samme fremgangsmåte kan du bruke for å lage mousse f.eks. med mango, appelsin og jordbær.

Flere gode desserter Se alle desserter (223)