Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.

    Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.

    Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plomme under omrøring. Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.

    La kompotten avkjøles litt før servering.

    Server med vispet krem eller fløtemelk til. Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 30 stk plomme
  • 200 g sukker
  • 1 dl hvitvin
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.

    Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp. Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.

    Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plomme under omrøring. Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.

    La kompotten avkjøles litt før servering.

    Server med vispet krem eller fløtemelk til. Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.

Flere gode desserter Se alle desserter (233)