Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt sammen til en smidig deig.

    Klem eller klapp deigen ut i en paiform - 26 cm. i diameter. Sett den kjølig i 20 minutter.

    Prikk paibunnen med en gaffel og stek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.

    Avkjøl.

    Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.

     Stek paien ferdig på 180 grader C i ca. 45 min.

    Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til.

INGREDIENSER

  • Paibunn:
  • 60 g myk margarin
  • dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g cottage cheese
  • Fyll:
  • 1 l plomme
  • dl sukker
  • 2 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts vaniljesukker
Pai med plommer og cottage cheese

Fremgangsmåte

  • Ha ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt sammen til en smidig deig.

    Klem eller klapp deigen ut i en paiform - 26 cm. i diameter. Sett den kjølig i 20 minutter.

    Prikk paibunnen med en gaffel og stek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.

    Avkjøl.

    Fjern plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen. Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.

     Stek paien ferdig på 180 grader C i ca. 45 min.

    Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til.