Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Vask sitronen og tørk den. Riv det gule av skallet.

    Press saften ut av sitronen og klementinene.

    Ha saft og skall over i en liten kjele over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.

    Bland inn sukker og eggeplommer, og rør om under oppvarming.

    Skjær smøret i terninger og bland det inn.

    Varm opp over middels varme til kremen tykner. Rør godt, og pass på at sausen ikke koker. Da kan det bli eggerøre. Derfor vannbad.

    Det kan ta litt tid før kremen tykner, men når den er tykk nok, settes sausen til avkjøling.

    Ha kremen over i glass med tett lokk, og oppbevar kjølig.

    Kremen er holdbar i kjøleskap i et par uker.

     

INGREDIENSER

  • revet skall av 1 stk sitron
  • saften av 1 stk sitron
  • saften av 3 stk klementin
  • 2 dl sukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 125 g kaldt smør

Fremgangsmåte

  • Vask sitronen og tørk den. Riv det gule av skallet.

    Press saften ut av sitronen og klementinene.

    Ha saft og skall over i en liten kjele over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.

    Bland inn sukker og eggeplommer, og rør om under oppvarming.

    Skjær smøret i terninger og bland det inn.

    Varm opp over middels varme til kremen tykner. Rør godt, og pass på at sausen ikke koker. Da kan det bli eggerøre. Derfor vannbad.

    Det kan ta litt tid før kremen tykner, men når den er tykk nok, settes sausen til avkjøling.

    Ha kremen over i glass med tett lokk, og oppbevar kjølig.

    Kremen er holdbar i kjøleskap i et par uker.