Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland nypresset sitronsaft med sukker og rør til sukkeret er oppløst.

    Sett saften i fryseren, og rør hvert kvartert den første timen under innfrysing.

    Stivpisk eggehvitene.

    Kjør den fryste saften og stivpisket eggehvite i en blender til passe sorbetkonsistens.

    Bland inn finhakket sjokolade.

    Server sorbeten straks eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren.

    Ta formen ut en halv times tid før servering slik at sorbeten får tint seg litt.

INGREDIENSER

  • saften av 5 stk sitron - 3 dl
  • 4 ss sukker
  • 50 g finhakket mørk kokesjokolade - ca 4 ss
  • 2 stk eggehvite
Appelsinsorbet og sitronsorbet

Fremgangsmåte

  • Bland nypresset sitronsaft med sukker og rør til sukkeret er oppløst.

    Sett saften i fryseren, og rør hvert kvartert den første timen under innfrysing.

    Stivpisk eggehvitene.

    Kjør den fryste saften og stivpisket eggehvite i en blender til passe sorbetkonsistens.

    Bland inn finhakket sjokolade.

    Server sorbeten straks eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren.

    Ta formen ut en halv times tid før servering slik at sorbeten får tint seg litt.