Hopp til innhold

Skriv ut

Fremgangsmåte

  • Start med å lage eplemos.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.

    Kok eplebitene, 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort, Avkjøl.

    Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker. Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.

    Legg eplemos, kesam og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.

    Tilslørte høstpiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Eplemos:
  • 4 stk eple
  • 5 ss sukker (smak deg frem)
  • 4 ss vann
  • 2 dl knust kavring
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 1 beger kesam vanilje mager

Fremgangsmåte

  • Start med å lage eplemos.

    Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.

    Kok eplebitene, 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort, Avkjøl.

    Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker. Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.

    Legg eplemos, kesam og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.

    Tilslørte høstpiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.