Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask gresskaret godt.

    Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.

    Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.

    Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt

    Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.

    Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.

    Smelt 1 ss smør i en stekebanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.

    Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.

    Pisk kremfløten stiv.

    Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbille, eller i porsjonsglass, som på bildet.

    Server desserten med en gang.

    Tips:

    Skal du ikke servere desserten med en gang, så må du ha gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen i hver sin bolle. "Monter" desserten rett før servering.

    Bruker du hokkaido-gresskar, så kan du også bruke skallet. Dette blir mørt og smakfullt når gresskaret bakes i ovn.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Søt puré:
  • ½ kg gresskar
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts malt kanel
  • Mel- og nøtteblanding:
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 2 dl griljermel
  • 5 stk finhakkede valnøttkjerner
  • 2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Vask gresskaret godt.

    Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.

    Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.

    Kok opp vann og brunt sukker. Rør godt

    Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.

    Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.

    Smelt 1 ss smør i en stekebanne og tilsett sukker, griljermel og finhakkede valnøtter.

    Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.

    Pisk kremfløten stiv.

    Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbille, eller i porsjonsglass, som på bildet.

    Server desserten med en gang.

    Tips:

    Skal du ikke servere desserten med en gang, så må du ha gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen i hver sin bolle. "Monter" desserten rett før servering.

    Bruker du hokkaido-gresskar, så kan du også bruke skallet. Dette blir mørt og smakfullt når gresskaret bakes i ovn.