Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt.

    Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.

    Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.

    Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.

    Dryss over litt revet mørk sjokolade.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 12 stk plomme
  • 1 ss sukker
  • 2 dl brødrasp (eller griljermel)
  • 1 ts malt kanel
  • 4 ss yoghurt naturell
  • litt revet limeskall
  • litt revet mørk sjokolade
To skåler med plommepiker med yoghurt

Fremgangsmåte

  • Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt.

    Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.

    Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.

    Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.

    Dryss over litt revet mørk sjokolade.