Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann.

    Visp kremfløten stiv og bland den med lettsømme og sukker. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør dem i fløteblandingen eller bruk 1 ts godt vaniljesukker.

    Rør et par skjeer av fløteblandingen i gelatinen, rør deretter dette i resten av fløteblandingen.

    Pensle fire små former eller en rundform tynt-tynt med olje og hell fløteblandingen i. Dekk formen og sett den kaldt så vaniljepuddingen stivner - ca 3 timer.

    Rens og del jordbærene. Kok dem møre med vann og sukker, men ikke til mos.

    Løsne puddingene forsiktig langs kanten av formen. Bruk en spiss kniv. Hvelv puddingene ut på serveringsfat og hell jordbærkompotten rundt.

    Pynt evt. med noen mynteblader.

    Puddingen kan lages dagen i forveien.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • Vaniljepudding:
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 3 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • Jordbærkompott:
  • 500 g jordbær
  • 1 dl vann
  • 3 ss brunt sukker
Tre porsjoner vaniljepudding på avlangt fat

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i kokende vann.

    Visp kremfløten stiv og bland den med lettsømme og sukker. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Rør dem i fløteblandingen eller bruk 1 ts godt vaniljesukker.

    Rør et par skjeer av fløteblandingen i gelatinen, rør deretter dette i resten av fløteblandingen.

    Pensle fire små former eller en rundform tynt-tynt med olje og hell fløteblandingen i. Dekk formen og sett den kaldt så vaniljepuddingen stivner - ca 3 timer.

    Rens og del jordbærene. Kok dem møre med vann og sukker, men ikke til mos.

    Løsne puddingene forsiktig langs kanten av formen. Bruk en spiss kniv. Hvelv puddingene ut på serveringsfat og hell jordbærkompotten rundt.

    Pynt evt. med noen mynteblader.

    Puddingen kan lages dagen i forveien.

Desserter med jordbær Se flere desserter (83)