Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Press saften fra appelsinene og ha den i en kjele. Om appelsinene ikke er så saftige, press flere appelsiner.

    Skjær en hel appelsin i skiver og tilsett.

    Deretter tilsette alt krydderet.

    Kok opp, skru ned varmen og la gløggen trekke over svak varme i ca. 30 minutter slik at kryddersmaken kommer til sin rett.

    Server appelsingløggen rykende varm f.eks. sammen med pepperkaker.

     

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • saften av 4 stk appelsin
  • 1 stk appelsin i skiver
  • ¼ ts malt anis
  • ½ ts revet frisk ingefær
  • ½ ts hakket frisk koriander
  • 12 stk hel nellik
  • 1 stk hel kanel

Fremgangsmåte

  • Press saften fra appelsinene og ha den i en kjele. Om appelsinene ikke er så saftige, press flere appelsiner.

    Skjær en hel appelsin i skiver og tilsett.

    Deretter tilsette alt krydderet.

    Kok opp, skru ned varmen og la gløggen trekke over svak varme i ca. 30 minutter slik at kryddersmaken kommer til sin rett.

    Server appelsingløggen rykende varm f.eks. sammen med pepperkaker.