Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del eplene i biter. Du behøver ikke skrelle dem. Legg eplebitene over i kjele med honning og vann. Kok under lokk til eplene er møre - ca. 10 minutter.

    Sil fra saften og tilsett alt krydderet og sitronen.

    La gløggen koke i 30 minutter slik at krydderet kommer til sin rett.

    Server eplegløggen rykende varm f.eks. til pepperkaker.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 10 stk eple i biter
  • 5 dl vann
  • 2 ss honning
  • 12 stk hel nellik
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk hel kanel
  • 2 skive sitron
  • 1 stk vaniljestang snittet på langs

Fremgangsmåte

  • Del eplene i biter. Du behøver ikke skrelle dem. Legg eplebitene over i kjele med honning og vann. Kok under lokk til eplene er møre - ca. 10 minutter.

    Sil fra saften og tilsett alt krydderet og sitronen.

    La gløggen koke i 30 minutter slik at krydderet kommer til sin rett.

    Server eplegløggen rykende varm f.eks. til pepperkaker.