Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del jordbærene i mindre biter, ha dem i en kjele og hell på vin, sukker, vaniljestand og rosepepper.

    La det hele koke opp på svak varme, la det trekke i 10 minutter og avkjøl helt i kjelen.

    Sil bra bærene og krydderet og hell drikken på ren flaske eller mugge.

    Server drikken godt avkjølt.

    Ønsker du ikke å bruke hvitvin, kan du erstatte den med eplejuice eller farris, eller en blanding av disse to.

Ønsker du en alkoholfri drink, kan du erstatte hvitvinen med en blanding av eplemost og farris.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 kurv jordbær
  • 750 ml hvitvin (1 vanlig flaske)
  • 2 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 10 stk rosépepper

Fremgangsmåte

  • Del jordbærene i mindre biter, ha dem i en kjele og hell på vin, sukker, vaniljestand og rosepepper.

    La det hele koke opp på svak varme, la det trekke i 10 minutter og avkjøl helt i kjelen.

    Sil bra bærene og krydderet og hell drikken på ren flaske eller mugge.

    Server drikken godt avkjølt.

    Ønsker du ikke å bruke hvitvin, kan du erstatte den med eplejuice eller farris, eller en blanding av disse to.

Ønsker du en alkoholfri drink, kan du erstatte hvitvinen med en blanding av eplemost og farris.