Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Gresskaret skrelles og renses for innmat og frø. Ta vare på frøene. De kan du bruke senere til å lage ristede gresskarkjerner. Riv eller hakk gresskarkjøttet.

    Kok opp en kjele med vann og sett et dørslag oppå. Dørslaget må ikke berøre vannet. Ha gresskarkjøttet i dørslaget og damp det i 15-20 minutter. Avkjøl.

    Ha det dampede gresskarkjøttet i en foodprosessor, tilsett appelsinjuice, allehånde og honning, og kjør til en jevn puré.

    Bland sammen gresskarpureen, ananasjuice, grenadine, lemonade og knust is i en mugge. Sett punchen i kjøleskapet i en times tid.

    Server punchen i en stor bolle eller f.eks. i et uthulet gresskar.

INGREDIENSER

  • Gresskarpuré:
  • 1 stk mellomstort gresskar
  • 1 l appelsinjuice
  • 2 ts malt allehånde
  • 2 ss flytende honning
  • Punchen:
  • ½ l ananasjuice
  • 3 ss grenadin
  • knust is
  • 1 l lemonade
Juice laget av gresskar servert i martiniglass med pyntegresskar i bakgrunnen.

Fremgangsmåte

  • Gresskaret skrelles og renses for innmat og frø. Ta vare på frøene. De kan du bruke senere til å lage ristede gresskarkjerner. Riv eller hakk gresskarkjøttet.

    Kok opp en kjele med vann og sett et dørslag oppå. Dørslaget må ikke berøre vannet. Ha gresskarkjøttet i dørslaget og damp det i 15-20 minutter. Avkjøl.

    Ha det dampede gresskarkjøttet i en foodprosessor, tilsett appelsinjuice, allehånde og honning, og kjør til en jevn puré.

    Bland sammen gresskarpureen, ananasjuice, grenadine, lemonade og knust is i en mugge. Sett punchen i kjøleskapet i en times tid.

    Server punchen i en stor bolle eller f.eks. i et uthulet gresskar.