Eplekake med pinjekjerner

En myk og deilig eplekake med pinjekjerner som smaker godt til kaffen eller som dessert. Bak flere mens du er i gang og frys ned. Den tiner på et blunk i stekeovnen.
Over 60 min

Ingrediensliste

Til formen

  • 20 g smør
  • 20 g sesamfrø

Kaken

  • 150 g marsipan
  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl melk
  • 150 g smør
  • 4 eple

Topping

  • 2 dl aprikossyltetøy
  • 50 g pinjekjerner

Fremgangsmåte

Riv marsipanmassen på et rivjern og bland med egg - ett om gangen.

Rør inn sukkeret. Bland inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggeblandingen. Tilsett melk og smøret som er smeltet.

Smør en springform, 24 cm i diameter, med smeltet smør. Dryss sesamfrø i formen og drei den rundt slik at kantene blir dekket at sesamfrø.

Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av formen. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag med epler og til slutt resten av deigen.

Fordel aprikosesyltetøy på toppen og dryss til slutt pinjekjerner over.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 45-60 minutter. Kontroller at kaken er stekt igjennom med en kakepinne eller trepinne.

Server kaken, kald eller lun, som den er eller med pisket krem eller is til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook