Eplekake med romkrem

Kake med masse deilige epler som er lettvint å bake. Og serverer du eplekaken lun, smaker den himmelsk.
Under 20 min

Ingrediensliste

Deig

  • 150 g hvetemel
  • 1 egg
  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

  • 50 g rosiner
  • 2 ss rom
  • 1 pk romkrem
  • 3 epler
  • 0,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Bland alt til deigen i en foodprosessor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

Smør en form (24 cm i diameter) med litt smør. Trykk deigen ut i formen og ca. 3 cm oppover kanten. Prikk bunnen godt med en gaffel.

Fordel rosiner over deigbunnen og smør romkremen over.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i båter.

Stikk de skrelte eplebåtene tett i tett, gjerne i mønster, ned i romkremen. Dryss over sukker.

Stek kaken midt i ovnen på 200°C i ca. 45 minutter.

Server kaken lun.

Legg til på Min side
Del på Facebook