Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Bland havregryn, hvetekli og melk i en kjele. Kok opp og la grøten småkoke i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsett hakkede hasselnøtter og hakkede solsikkekjerner og smak grøten til med litt salt.

    Skjær eplet i biter, og fordel eplebiter og hele bringebær på toppen ved servering, eller ha frukt og bær i separate skåler, slik at alle kan forsyne seg selv.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl hvetekli
  • 1 l lettmelk
  • 1 dl hakkede hasselnøtter
  • 1 dl hakkede solsikkekjerner
  • salt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk eple
  • 1 dl bringebær

Fremgangsmåte

  • Bland havregryn, hvetekli og melk i en kjele. Kok opp og la grøten småkoke i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsett hakkede hasselnøtter og hakkede solsikkekjerner og smak grøten til med litt salt.

    Skjær eplet i biter, og fordel eplebiter og hele bringebær på toppen ved servering, eller ha frukt og bær i separate skåler, slik at alle kan forsyne seg selv.