Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen. Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

    Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tas sukkeret i. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.

    Fyll syltetøyet straks over i ren emballassje. Avkjøl.

    Dette syltetøyet er best å fryse siden sukkerinnholdet er så lavt

INGREDIENSER

  • 1 kg jordbær
  • 1 dl sukker
To glass med jordbærsyltetøy på brun fjøl

Fremgangsmåte

  • Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen. Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

    Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tas sukkeret i. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.

    Fyll syltetøyet straks over i ren emballassje. Avkjøl.

    Dette syltetøyet er best å fryse siden sukkerinnholdet er så lavt