Gazpacho - kald grønnsaksuppe

Gazpacho er en klassisk kald, rå grønnsakssuppe fra Andalucia som du må prøve når det begynner å bli varmere i været. Vi kaller den også for "flytende salat". Den er rask og enkel å lage, og serveres like gjerne som forrett, som turmat på termos eller som en enkel middag.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • 300 g slangeagurk
  • 1 rød paprika
  • 0,5 rødløk
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • evt. et par mynteblader
  • 1 dl brødkrutonger

Fremgangsmåte

Skåld tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i fosskokende vann. Da er skallet lett å dra av.  Avkjøl og del dem i biter.

En av tomatene finhakkes til garnityr.

Skjær agurken i grove biter. Finkutt et par skiver til garnityr.

Rens paprikaen og skjær den i biter. Finkutt et par ringer til garnityr.

Hakk løk og hvitløk grovt. Ha alle grønnsakene i en blender. Ikke kjør den for lenge - suppen skal være litt grov.

Rør inn olje, eddik og krydder.

Sett suppen i kjøleskap, gjerne et par-tre timer før servering. Den blir bare bedre av å stå i kjøleskapet, dog ikke mange dager.

Server med små grønnsaksterninger og brødkrutonger. En skje med knust is gjør seg også godt i suppa.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 25
Legg til på Min side
Del på Facebook