Gazpacho med chilireker og agurk

Gazpacho er den spanske varianten av grønnsakssuppe som lages uten koking og som serveres kald. Smakes til med chili etter ønske og smaker nydelig f.eks. sammen med chili og agurk. Den kalles også ofte "flytende salat".
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 skive lyst brød
  • 500 g moden tomat
  • 1 rød paprika - renset og skåret i terninger
  • 1,5 dl god olivenolje
  • 3 båt hvitløk
  • 4 ss sherryeddik
  • 1 rød chili
  • 1 sitron
  • salt og pepper etter smak

Garnityr

  • 0,5 slangeagurk
  • 500 g rensede reker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 4 skive daggammelt brød

Fremgangsmåte

Kutt alle grønnsakene i store biter og bak de i ovn på 175 grader i ca. 10 min. Kjør bitene i en blender eller hurtigmikser til det hele blir en tykk suppe. Siles så i en fin sikt.

Agurken skrelles og utkjernes, kuttes i små biter og saltes lett i noen minutter. Sil så av det overflødige vannet og anrett det i suppen.

Chilireker lages av håndpillede reker som vendes inn i olivenolje og litt kajennepepper. Litt finhakket, rød chili kan også tilsettes.

Brødkrutonger lages av gårsdagens brød som kuttes i små terninger og ristes gylne i panne med olivenolje.

Smak suppen til med salt, pepper, olivenolje og frisk sitronsaft, og pynt med frisk basilikum, agurkterninger, brødkrutonger og chilireker.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook