Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Del blomkålen i passe og jevnt store buketter.

    Forvell bukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. La dem renne av og tørke godt. Avkjøl. Dette kan gjøres i god tid i forveien. Du må ikke forvelle bukettene, men det forkorter grilltiden.

    Pensle blomkålen med olje og grill til bukettene har fått fine riller og farge.

    Ertepuré:

    Ertene forvellet et par minutter i kokende vann.

    Tilsett smør og hvitløk og kjør til puré med en stavmikser e.l.

    Smak til med salt og pepper.

    Server ertepureen til den grillede blomkålen som en nydelig smårett eller som tilbehør til sommermiddagen.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • litt salt i kokevannet
  • 2 ss olje til pensling
  • Ertepuré:
  • 300 g dypfryste erter
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk
  • smak til med salt og pepper
  • saften av ½ stk sitron
  • 2 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Del blomkålen i passe og jevnt store buketter.

    Forvell bukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. La dem renne av og tørke godt. Avkjøl. Dette kan gjøres i god tid i forveien. Du må ikke forvelle bukettene, men det forkorter grilltiden.

    Pensle blomkålen med olje og grill til bukettene har fått fine riller og farge.

    Ertepuré:

    Ertene forvellet et par minutter i kokende vann.

    Tilsett smør og hvitløk og kjør til puré med en stavmikser e.l.

    Smak til med salt og pepper.

    Server ertepureen til den grillede blomkålen som en nydelig smårett eller som tilbehør til sommermiddagen.