Grønn wok med sukkererter

Dette er oppskriften på en enkel wok med sukkererter, sjalottløk, vårløk og svinekjøtt. Her kan du også bruke kylling om du ønsker det.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 150 g sukkererter
  • 1 bunt vårløk
  • 2 sjalottløk
  • 0,5 dl sesamfrø

Saus

  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts potetmel
  • 0,25 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 0,25 ts salt
  • skall av 0,5 lime

Fremgangsmåte

Lag sausen først. Bland juice, honning, vineddik, hvitløk og potetmel i en kjele. Kok opp under omrøring og smak sausen til med chilipasta, salt og finraspet limeskall.

 

Del sukkererter i to, finsnitt vårløken og finhakk sjalottløken. Stek sesamfrø i tørr varm panne under omrøring til frøene er gylne. Legg dem til side.

 

Stek kjøttet raskt i varm panne i litt olje og da det opp. Legg grønnsakene i den varme pannen og stek raskt under omrøring. Ta grønnsakene tilbake sammen med kjøttet og slå over den ferdige sausen. Bland woken raskt sammen. Smak til.

Strø over ristede sesamfrø og server wokgryten straks med jasminris eller byggris.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook