Gulrot- og blomkål­tapas

Grønnsaker som gulrot og blomkål passer yppelig som tapas. Sammen med god olivenolje, frisk basilikum og balsamicoeddik, kan det ikke gå galt. Denne retten kan gjerne lages litt i forveien og serveres enten varm, kald eller lun.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 gulrot
  • 1 blomkål
  • 2 ss olivenolje
  • 3 båt hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • flaksalt og nykvernet pepper etter smak
  • 10 blad frisk basilikum

Fremgangsmåte

Vask og rens blomkål og del i mindre buketter. Skrell gulrøtter og skjær i tynne staver. Stek i olje over middels varme til grønnsakene har begynt å bli myke, men fremdeles har en hard kjerne. Det tar 8-9 minutter.

Hakk hvitløk og ha i mot slutten av steketiden. Dryss over flaksalt, nykvernet pepper og basilikumblader.

Denne tapasretten kan gjerne lages i forveien og serveres enten varm, kald eller lun.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook